Filmlinjen

Formålet med sitet FilmlinjenTEMA er at gøre det nemt at arbejde fagfagligt i skolen gennem praktisk arbejde med filmmediet.

  • Hvorfor ikke lade eleverne udforske lokalhistorien gennem en dokumentarfilm?
  • Eller sætte dem til at lave en kortfilm i tysk, fransk eller engelsk – med eget eller fortrykt manuskript?
  • Lær dem om reklamens magt ved at lade dem producere en reklamefilm selv
  • Eller få en gruppe elever til at (selv)evaluere en hvilken som helst proces – et sprogfagsemne, et tema i samfundsfag eller en projektuge – med en vox pop?

Skærmbillede 2013-12-21 kl. 11.51.58I temaoversigten finder du en række færdige undervisningsforløb – temaer – som opfylder trinmål for forskellige fag.
Man opfylder altid mange trinmål i danskfaget ved at lade eleverne lave film, så der er oplagt mulighed for tværfagligt samarbejde mellem dansk og andre fag. Da der arbejdes med digitale medier, leves der op til en hel række af de fælles mål, som er beskrevet i Faghæfte 48. IT- og mediekompetencer i folkeskolen.

Eleverne arbejder i filmhold på 2-8 personer. De får hver deres funktion og dermed ansvarsområde og FilmlinjenTEMA klæder dem på til at klare jobbet gennem videotutorials, artikler og eksempler. Se hvordan filmholdet arbejder, og hvor nemt det er at oprette en produktion i videoen herover.

Arbejdet med Filmlinjen.dk er tilpasset folkeskolens 7.-10. klasse. Der kræves ingen faglige eller tekniske forudsætninger.

Så er du tilmeldt nyhedsbrev