Digitale fodspor

Har du kontrol over dine Digitale Fodspor ?
Skærmbillede 2015-11-17 kl. 20.26.48

  • Hvad ved firmaerne om dig? Oplev Emilie jage sine personlige oplysninger hos 28 danske og inter-nationale firmaer..
  • Vidste du at Google i 2008 kom ud med et overskud på 24.000.000.000 kr.?
  • Mon andre end dine Facebook Instagram Snapchat venner kan se dine posts?
  • Har du tænkt over, hvorfor reklamerne på Facebook tit matcher dine interesser og kender de sko, det album eller den t-shirt, du har overvejet at købe?

Kampagnen Digitale Fodspor vil hjælpe dig med at agere i den digitale verden.

Du sætter fodspor
Når du bevæger dig rundt på nettet, efterlader du en række aftryk, hvad enten du vil det eller ej. Det kan være når du lægger billeder på Facebook, benytter Snapchat eller søger i Google. Når du tagger et billede på Facebook, tjekker ind et bestemt sted (geo-tagging) og opretter diverse profiler på sociale medier, er du selv med til at skabe dine fodspor på nettet. Fodspor der viser en hel masse om dig som person, og sikkert også mere end du lige troede, og sådan vil det være for alle, der har et aktivt liv på nettet. Vi fodrer nettet med oplysninger, som andre kan bruge – eller misbruge.

Gør du noget ved det?
Men tænker du over, hvad du lægger på de sociale medier, hvornår du tagger dine venner, eller hvilke per-sonlige oplysninger du deler på sociale medier? Overvejer du, om du skal sige ”Ja” til betingelserne for de apps, du downloader? Der er mange ting at tage stilling til, og det er måske ikke altid, man lige har lyst til at tage den diskussion med sig selv.

Vi har samlet viden til dig
Med kampagnen Digitale Fodspor vil vi gerne have dig til at tænke over din færden på nettet.
Vi har talt med en række 15-17 årige og nogle eksperter, og vi vil gerne dele den viden med dig. Samtidig har vi samlet en række materialer sammen, som, måske, kan give dig et større indblik i, hvad digitale fod-spor er og hvad du skal overveje. Hvem er vi? Vi er blandt andet Center for Læring i Børn og Unge, Aarhus Kommune, og Dokk1, sammen med en række andre samarbejdspartnere.

Følg os hele november på http://www.facebook.com/digitalefodspor
Og se mere på www.digitale-fodspor.dk

 

 

 

 

Så er du tilmeldt nyhedsbrev