Padlet – del på væggen

Padlet.com er en særdeles populær webtjeneste, hvor brugerne kan oprette og samarbejde på en virtuel væg. På tavlerne kan der slås tekster, billeder, videoer, filer og links op og når flere arbejder med samme tavle fra forskellige enheder, foregår opdateringerne på væggen i realtid. En af fordelene ved Padlet er, at man nøjes med at dele et link til sin væg når man gerne vil samarbejde. Dem der modtager linket kan bidrage med indhold – uden at skulle oprette en konto.

… virker også på iOS og Android

Har eleverne nyere smartphones, kan de bidrage med tekster, links samt billeder og videoer optaget fra deres iPad, iPhone, iPod eller Android smartphone/tablet. Chromebrowseren skal være installeret på Android systemer. Man skal blot besøge webtjenesten med mobilens Safari eller Chrome browser.

Herunder en oversigt over hvilke enheder og browsere Padlet virker på:

Chrome
Safari (5.0 and above)
Firefox (5.0 and above)
Internet Explorer (version 8.0 and above)
Opera
Mobile Safari (iOS 6 and above)
Mobile Chrome on Android Jelly Bean (4.1 and above)
Brug i undervisningen

Der er uendeligt mange anvendelses muligheder med Padlet. Det er oplagt at bruge væggen til idéudvikling eller brainstorms da væggens indhold let kan organiseres og omarrangeres. Enen virtuel væg delt mellem en gruppes medlemmer, kan også bruges som en produktform indeholdene mange typer medier.

 

Så er du tilmeldt nyhedsbrev