Sex og samfund

Foreningen Sex og samfund har lanceret et to nye sites, for at styrke sexualvejledningen i folkeskolen.

Hjemmesiden Sexfordig.dk er udviklet for at sikre dig som lærer og dine elever et interaktivt, tidssvarende og underholdende undervisningstilbud til brug i seksualundervisningen på 6.-10. klassetrin.Skærmbillede 2013-06-07 kl. 22.15.13

Hjemmesiden er i øjenhøjde med de unge, og de forskellige elementer af siden tager udgangspunkt i problemstillinger, dilemmaer, følelser og tanker, som er relevante for dem. Derfor er hjemmesiden interessant for de unge både i og udenfor undervisningen.

Sexfordig.dk er udviklet som en del af Sex & Samfunds undervisningskampagne Uge Sex.

Det andet site er målrettet til lærerne der skal undervise i sexualvejledning. Det hedder meget sigende bedreseksualundervisning.dk/. Her er der en masse inspirerende materiale, og vejledning til lærerne. For som der står på sitet:

God seksualundervisning kan støtte elevernes udvikling af individuelle og sociale kompetencer som selvværd, tro på sig selv, empati og anerkendelse af andre samt deres evne til at indgå i sunde og rare relationer. Alt sammen kompetencer, som ikke kommer af sig selv for alle, og som er væsentlige at besidde, når eleverne senere hen i deres liv bl.a. skal kunne sige til og fra i (seksuelle) relationer og træffe (og stå ved) fornuftige valg om blandt andet seksualitet og prævention.

 

Så er du tilmeldt nyhedsbrev