Lær dine elever at programmere

I folkeskolen har jeg skrevet følgende indlæg, som jeg gerne vil dele med dig:

img3891-JPGI USA kører der i uge 50 kampagnen Hour of Code, hvis mål er at få 10 mill børn og unge til at bruge en time på at prøve at skrive computer kode.

Bag denne satning står sitet www.codecademy.com/, der er et super site hvor alle kan gå ind og lære at skrive computer kode.Til denne satsning har de fået støtte fra bla. Mark Zuckerberg (Facebook grundlæggeren), Bill Gates og selveste Barak Obama.

I dag, tirsdag, har jeg haft en 8.klasse og en 5.klasse, samt skolens Leadusere (skolens superbruger elever) til at bruge en time på at prøve nogle de meget tilgængelige tutorials som der ligger på sitet code.org.

Det har de været helt vilde med. Både det at være med, der er over 4 mill. der har deltaget, men også fordi det har været både sjovt, men også lærerigt at prøve at forstå logikken i at bygge de kommandoer, der skal til for at løse opgaverne. De har arbejdet dybt koncentrert med de mange opgaver der ligger på code.org.

Derfor kan jeg varmt anbefale matematiklærere og andre rationelt og logisk tænkende lærere, til at give sig i kast med kodnig. Det er faktisk ikke så svært som det måske lyder, og der ligger en masse fine og gode vejledninger. Begynd med Angry Byrd, og fortsæt med nogle af de andre. Står du med elever af den lidt mere nørdede kaliber, så vil de helt sikkert elske det!

For at understøtte jer kolleger, så har jeg oprettet sitet 4code.dk, hvor du kan finde forskellige ideer og sitets med gode vejledninger.

Så prøv det – dine elever vil elske det!

Så er du tilmeldt nyhedsbrev